arrow_drop_up arrow_drop_down
In januari publiceerde Newcom, zoals ieder jaar, haar rapport met betrekking tot het gebruik van Social Media in Nederland. Een opvallende trend bleek dat, alhoewel Twitter in het algemeen gebruikers verliest, het aantal ‘ouderen’ juist aan het toenemen is.

Jong en oud

Ouderen (zonder iemand te beledigen, maar men bedoelt iedereen boven de 65) zijn Twitter (en Facebook) aan het ontdekken en gebruiken. In tegenstelling tot jongeren, die massaal overstappen op meer visuele platforms als Instagram en SnapChat. Komt dat door alle veranderingen die Twitter aan het doorvoeren is? Of is het een natuurlijk verschijnsel dat jongeren meer gericht zijn op plaatjes en selfies, en ouderen meer waarde hechten aan tekst en informatie? Het zal een mengeling zijn. Redenen kunnen zijn, de veranderingen die Twitter heeft geimplementeerd – met het nieuwe algoritme voor de tijdlijn. Twitter is meer en meer een medium waar mensen niet zo zeer een dialoog aangaan maar hét platform waar je heengaat als je snel het laatste nieuws en sentiment wilt weten over wat dan ook.

#Hashtag

Nog altijd is Twitter dé plek waar, middels de hashtags, het laatste nieuws als eerste staat en het wordt meer en meer door nieuwsbedrijven en journalisten bevolkt. Niet alleen voor wereldnieuws, maar ook regionaal en lokaal. Twitter is ook nog steeds de plek om je event te promoten, zeker als de deelnemers ook actief gebruik maken van de hashtag – op Facebook wordt het je bepaald niet in dank afgenomen als je met je zakelijke account zo’n 15 berichten op een middag het internet op slingert, terwijl dat op Twitter heel gewoon is.

Opa

Wat doet je Opa dan zoal op Twitter zul je je misschien afvragen? Nou, die volgt het nieuws, de wijkagent, de lokale (voetbal)vereniging en hij maakt ook gebruik van webcare op Twitter van bedrijven en zal waarschijnlijke eens een tweet sturen naar het zwembad om te informeren naar de openingstijden. Kortom, vrij praktisch gebruik voor dagelijkse zaken, een aanvulling op de krant en in veel gevallen vervanging van telefoontjes naar klantenservices. Meegaan met de tijd Is dit handige informatie voor zakelijke Twitter gebruikers? Jazeker! Misschien niet voor alle branches, maar bijvoorbeeld zorginstellingen, dienstverleners, bedrijven in de recreatie-branche etc. kunnen hier zeker op inspringen en zo Twitter optimaal gebruiken voor hun doelgroep. Twitter verandert, de Twitteraar verandert en daar kun je je boos over maken en afhaken of.....je past je Twitter strategie aan!

Help?

Wil je ook meer uit je zakelijke Twitter halen, maar ben je niet helemaal zeker hoe je dat het beste kunt aanpakken? Ik kan je uitgebreid adviseren en ondersteunen in het opstellen van een optimale online routeplanner! Neem gerust contact met me op. Of download hier de Online Route Planner - in 5 stappen naar Online Succes - en DIY (do it yourself) Bronnen: newcom.nl, maxvandaag.nl
Reactie plaatsen