LinkedIn, da’s toch niks voor mij?
22 januari 2020 

LinkedIn, da’s toch niks voor mij?

Terwijl bijna iedereen weet van het bestaan van LinkedIn, en heel veel mensen zelfs een profiel hebben op dit netwerk, hoor ik toch ook vaak de opmerkingen ‘dat is niets voor mij, want ik zoek geen werk/heb geen personeel nodig’ of ‘geen idee wat ik ermee moet’.

 Wat is LinkedIn eigenlijk?

Heel kort door de bocht : een social netwerk, een beetje te vergelijken met Facebook, maar dan alleen voor zakelijke contacten. Anders dan op Facebook – waar je over van alles en nog wat kunt posten en waar je persoonlijke dingen deelt met je vrienden en familie – is LinkedIn dé plaats om vakgenoten te ontmoeten, nieuwe zakelijke contacten te maken en kennis op te doen en te delen. Als je ook de app op je smartphone hebt, kun je LinkedIn ook gebruiken zoals je met een papieren visitekaartje doet; altijd al je zakelijke gegevens bij de hand en klaar om te delen (of snel even die interessante spreker op te zoeken tijdens een congres of netwerkborrel!).

Niks voor mij, ik zoek geen baan/personeel!

Het is een misverstand dat LinkedIn uitsluitend interessant is voor werkzoekenden of werkgevers. Natuurlijk is het een geweldig netwerk voor als je dat wel zoekt, maar LinkedIn is absoluut niet uitsluitend een vacature-bank. Op LinkedIn kun je lid worden van groepen, uit je eigen vakgebied, om te discussieren over van alles aangaande jouw werkgebied – van HR-vraagstukken tot technische hulp. In groepen wordt kennis en ervaring gedeeld, je kunt vragen stellen en antwoorden geven. Andere bedrijven aanraden of rondkijken wat voor jouw interessante zakelijke partners kunnen zijn.52 weken per jaar in contact met je netwerk zonder afspraak, da's nog eens efficiënt. En zo wordt het pikken van het 'juiste' contactmoment offline stukken makkelijker. Bijvoorbeeld als je uit bent op het converteren van je SSI (Social Sales Index).Andere voordelen zijn:
  • Je kunt je profileren als deskundige in jouw vakgebied, door deel te nemen aan discussies en/of regelmatig interessante posts te plaatsen
  • Je kunt bloggen, artikelen schrijven, zonder dat je daarvoor een aparte website hoeft aan te maken en zo aan je ‘bekendheid’ werken
  • Door bedrijven te volgen blijf je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen
  • Je blijft op de hoogte waar je zakelijke partners mee bezig zijn
  • Profielen en bedrijfspagina’s kun je prima gebruiken ter voorbereiding op (verkoop) gesprekken en netwerkbijeenkomsten.

Misschien is het toch iets voor mij?

Absoluut! Als je dit leest heb je al een profiel, maar ben je nog steeds niet helemaal zeker hoe je deze optimaal benut om er voor jouw interesse het maximale uit te halen, dan kun je bij mij een keer de LinkedIn training volgen.In een halve dag leer ik je hoe jij optimaal voordeel kunt halen uit dit enorme social netwerk!Meer informatie of inschrijven? Bekijk onze LinkedIn trainingen op onze website.
Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS