Onprofessioneel overkomen op LinkedIn
11 juni 2020 

Onprofessioneel overkomen op LinkedIn

Onprofessioneel overkomen op LinkedIn, we zien het vaak gebeuren. 

Natuurlijk wil je uit je LinkedIn profiel zoveel mogelijk zakelijke kansen halen en contacten leggen, daar is het immers voor bedoeld! Net zoals in het offline leven zijn er regels en etiquette om zo professioneel mogelijk over te komen. Is het in dagelijks leven vrij duidelijk wat je wel en niet kunt doen tijdens meetings, recepties, evenementen en andere zakelijke ontmoetingen. Dit is online – op LinkedIn – niet altijd even duidelijk.

Om geen flaters te slaan en over te komen als een onprofessioneel, is het belangrijk om de volgende 4 missers niet te maken. Missers die wij helaas nog altijd zien gebeuren:

Vaardigheden op LinkedIn!

We hebben ze allemaal. En op LinkedIn kun je vaardigheden (skills) toewijzen aan jezelf, maar ook aan anderen. Daarin schuilt een gevaar: het heeft geen enkele zin om jezelf en anderen vaardigheden toe te kennen die niet relevant zijn. Hoe complimenteus het ook mag lijken, wees er zeker van dat je de juiste vaardigheden aan jezelf en anderen geeft. En ook: doe dat alleen als je ook daadwerkelijk met diegene gewerkt hebt, dan hou je het professioneel en eerlijk.

Connecties maken zonder reden

Het klinkt logisch om dat niet te doen, maar in de praktijk gebeurt het vaak. Voordat je een verzoek stuurt, bedenk dan goed waarom en leg het uit in een bericht. Het zomaar klakkeloos sturen van een connectie verzoek, omdat jij denkt dat die persoon handig is voor je netwerk, komt wanhopig en sneu over. En het is niet professioneel. Je wilt niet onprofessioneel overkomen op LinkedIn, toch?

Connectie verzoeken sturen naar de HR Manager van een bedrijf waar je binnenkort een sollicitatie gesprek hebt

Niet doen. Het is verleidelijk en misschien denk je dat het goed overkomt, maar dat is het niet. Beter is het om eerst het gesprek te hebben en zodoende eerst kennis gemaakt te hebben. Nóg beter is het om gewoon af te wachten tot die HR manager jou een connectie verzoek stuurt!

Op zoek naar een date of soul mate

Daar is LinkedIn niet voor en over het algemeen wordt flirten of het proberen te maken van afspraakjes helemaal niet gewaardeerd op LinkedIn. Voor romantiek zijn andere platforms en apps, hou LinkedIn gewoon zakelijk!

Met deze 4 tips kom je al een heel eind en kun je met een gerust hart inloggen en werken aan zakelijke connecties, zónder onprofessioneel over te komen op LinkedIn.

Heb je nog meer tips nodig over wat je wél en niet moet doen op LinkedIn? Download dan gratis onze LinkedIn Guidelines of volg de LinkedIn training bij NewMediaBrains en haal ALLES uit je gratis LinkedIn account.

LinkedIn Guidelines - gratis download

Gratis download

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS