Het succes van strategische planning op LinkedIn
23 juni 2020 

Het succes van strategische planning op LinkedIn

Hoe maak je viral content op LinkedIn? O.a. met een strategische planning!

In een eerdere blog hebben we 5 soorten content gedeeld die je kunt gebruiken om viral te gaan op LinkedIn. In dit artikel praten we je bij over het succes van een strategische planning.

Plan je content voor LinkedIn!

Allereerst dien je precies te weten wie jouw publiek op LinkedIn is. Daarna kan je artikelen gaan schrijven die aansluiten op hun interesses en behoeften.

Plan van aanpak voor een strategische planning op LinkedIn

 • Bepaal of je de regionale, landelijke of globale markt wilt bereiken én wat relevant of in het nieuws is voor die markt.
 • Hou de onderwerpen dichtbij jezelf, schrijf alleen over zaken waar je verstand van hebt.
 • Zoek naar vergelijkbare artikelen, met dezelfde doelgroep, die viral zijn gegaan en lees je in. Probeer hun formule te volgen.
 • Wees niet bang voor controverse, maar als je die kant op gaat, wees dan ook voorbereid op reacties en commentaren. Zorg dat je relevante bronnen achter de hand hebt die je kunt citeren.
 • LinkedIn is niet zo geschikt voor lange ‘white paper’ achtige stukken.
 • Zorg voor een uniek standpunt, bij voorkeur iets waar nog niet over geschreven is.
 • Vraag influencers en journalisten in het vakgebied waar je artikel over gaat, jouw post te lezen voordat je deze post. Vraag hen om feedback. Daarna, implementeer hun feedback in je post, als het eenmaal gepubliceerd is stuur je hen een link. En waarom niet, vraag hen om het te delen met hun connecties/volgers!

Content LinkedIn

Stel jezelf de volgende vragen tijdens het maken van een planning:

 • Wat is er momenteel gaande in de branche/industrie waar ik mijn licht over kan laten schijnen?
 • Hoe ziet de toekomst van mijn branche/industrie eruit?
 • Welk advies geef ik mijzelf als ik de doelgroep zou zijn?
 • Welk advies zou ik collega’s in mijn tak van sport geven?

Met deze tips kom je al een heel eind en zal je merken dat jouw content beter aanslaat. Wil je hier nog meer over leren? Wil je echt het maximale uit jouw LinkedIn profiel halen? Volg dan onze LinkedIn Training! of download de GRATIS Linkedin guidelines

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS