arrow_drop_up arrow_drop_down

5 soorten content voor Linked-In

Welke 5 soorten content kun je gebruiken om viral te gaan op LinkedIn?

Op het zakelijke social media platform LinkedIn wordt dagelijks een enorme hoeveelheid aan content gepubliceerd, door de meer dan 11 miljoen LinkedIn-leden. Daarom is het een heuse uitdaging om jouw content gelezen te laten worden. Door de vele artikelen die iedereen voorbij ziet komen op zijn feed, moet jouw artikel wel heel bijzonder zijn om op te vallen! Daarom leggen wij aan je uit welke 5 soorten content je kunt gebruiken om viral te gaan op LinkedIn.

Op LinkedIn is het bij uitstek een uitdaging om succesvol content te delen. De concurrentie is groot en zo ook de ambities. Anders dan bij een traditionele blog, al dan niet als onderdeel van een website, is het lezerspubliek ook wisselender en veeleisender.

Om jouw content in het oog te laten springen én gelezen te worden is het daarom ontzettend belangrijk om je in te leven in je publiek: hun interesses, wat ze willen, wat ze leuk vinden, wat ze haten en waar ze van houden – dit maakt óf breekt jouw content.

Hieronder 5 tips en ideeën die je kunnen helpen om jouw content het grote bereik te geven wat je wilt!

5 soorten content op LinkedIn die de meeste kans hebben om viral te gaan:

 1. Storytelling.
  Vertel een verhaal, mét emotie. Dit soort verhalen/content is altijd persoonlijk en spreekt mensen aan. Het vertellen van iets dat jou persoonlijk is overkomen werkt het beste. Er moet wel een goed einde aan zitten, een les die geleerd is en die je graag deelt. Een dergelijk persoonlijk verhaal slaat het best aan als je tussen de 500-650 woorden gebruikt.
 2. Vraag!
  Prikkel de lezer met content gebaseerd op een vraag. Een vraag gericht aan een breed publiek (bijvoorbeeld Marketing en Sales of Human Resources) en voeg er ook wat controverse aan toe. Bijvoorbeeld ‘Is Twitter nu echt dood?’
  Zorg dat je artikel eindigt met een heel duidelijke CTA (Call to Action): vraag je lezers om reacties! Artikelen die antwoorden of commentaar uitlokken hebben een grote kans om viraal te gaan.
 3. Controversiële statements.
  Een stuk over bijvoorbeeld “Vraag mij niet uit via LinkedIn, het is geen Tinder!” of “Vrouwen zijn beter in sales dan mannen, want…”. Een dergelijk onderwerp roept reacties en commentaar op, en wordt ook graag gedeeld.
 4. Artikelen over een uniek onderzoek of een post over (actuele, te verifiëren) data. Dit soort post moeten ontzettend relevant, interessant en nuttig zijn voor jouw doelgroep. Zorg ook dat je het alleen op LinkedIn publiceert, en niet eerst op een website. Je schrijft immers geen teaser om lezers naar je website te lokken, maar een echt artikel dat men meteen in zijn geheel op LinkedIn kan lezen. Zorg ook dat je de bronnen beschikbaar hebt, al dan niet direct in je artikel en hou ze paraat voor als er vraag naar komt.
 5. Biedt gratis downloads aan!
  Mensen zijn dol op gratis dingen. Denk aan templates, checklists, guidelines of een speciale aanbieding of korting op een event. En belangrijker: men deelt dit soort content ook heel makkelijk met connecties.

Bonus tip: check na iedere publicatie de statistieken, zodat je kunt bepalen welk soort content het beste aanslaat – en je je soort posts kunt aanpassen!

Met deze tips kom je al een heel eind en zal je merken dat jouw content beter aanslaat.

Meer weten?

Wil je hier nog meer over leren, en zodoende echt het maximale uit jouw LinkedIn profiel halen, volg dan onze LinkedIn Training!

Download gratis de Linkedin guidelines.

 

LinkedIn Guidelines

 

Volg ons ook via LinkedIn!

Reactie plaatsen