arrow_drop_up arrow_drop_down
Hoe kan je berichten op LinkedIn technisch het beste opmaken?

Hoe kan je berichten op LinkedIn technisch het beste opmaken?

In het vorige artikel hebben we tips gegeven hoe je het beste je verhaal kan opbouwen in LinkedIn. In dit artikel geven we tips over hoe je je bericht technisch het beste kunt ‘opmaken’ op LinkedIn, los van de inhoud.

Hoe kun je je berichten technisch het beste opmaken op LinkedIn? 

Je LinkedIn content Viral maken, dat gaat namelijk niet vanzelf!

 • Tag @LinkedInEditors op Twitter. Het is een beetje een urban legend, maar het schijnt dat jouw artikel een kans maakt om eventueel door een LinkedIn editor wordt opgepikt en in de schijnwerper komt te staan in de ‘trending’ news feed.
 • Voeg Hashtags toe aan je artikelen: Als je jouw post helemaal klaar hebt en klikt op Publish, verschijnt er een pop up menu die vraagt waar je artikel over gaat. Hier kun je vervolgens 2-5 hashtags invullen. Volgens LinkedIn helpen Hashtags om je artikel beter vindbaar te worden, zeker voor gebruikers van de mobiele app.
 • Durf te vragen: vraag influencers (alleen als je ze goed kent) om jouw artikel leuk te vinden, te delen en er commentaar op te geven. Vraag je medewerkers/collega’s om jouw post te delen op hun eigen social media netwerken. Wees eerlijk en vertel ze dat je een geweldige post hebt geschreven en dat je die graag viral wilt laten gaan. De kans is heel groot dat zij dat doen, mensen delen graag en zeker content waar anderen iets aan hebben!
 • Timing, timing, timing! Ook al heb je uren zitten zwoegen op je artikel en wil je het dolgraag publiceren, weersta de verleiding om dit op obscure tijdstippen te doen. Kies een dag en tijdstip waarop je weet dat mensen online zijn en tijd hebben om artikelen te lezen. Voor B2B publiek is dit over het algemeen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 10:00 en 17:00 uur. De zondagochtend wil ook nog wel eens heel goed scoren.
 • Gebruik de comments hack: over het algemeen werken social media algoritmes hetzelfde: een snelle, geconcentreerde serie van comments op een post is meestal een aanzet tot een viral. Gebruik dit, door zoveel mogelijk mensen te vragen om een comment achter te laten. Heb je een post met een vraag, vraag mensen dan om zo snel mogelijk bijvoorbeeld ja of nee te antwoorden in de comments. Antwoord altijd op alle comments en doe dat zo snel mogelijk!
 • Facebook Advertentie: als je wilt en je kunt het je veroorloven, kun je ervoor kiezen om je artikel te promoten met een betaalde advertentie. Facebook heeft een enorm bereik en daar kun je zeker gebruik van maken.
 • Email: heel simpel, stuur je artikel naar je mailinglist(s)!
 • LinkedIn Groepen: deel je artikel in zoveel mogelijk LinkedIn groepen, de regels van de groepen in acht nemend. Je kunt tegenwoordig deelnemen aan 100 groepen. Voor wat betreft je eigen groepen, daarmee kun je email notificatie gebruiken, die leden krijgen als er een nieuwe post in gepubliceerd.
 • Deel je post met volgers van je bedrijfspagina op LinkedIn
 • Introductie: stuur een introductie bericht naar nieuwe connecties op LinkedIn, waarin je hen verwijst naar je artikel – het kan hen wellicht interesseren.
 • Social Media: deel je artikel op alle social media waar je actief bent, en vergeet niet per platform de eventuele hashtags en mentions aan te passen. Pin de post vast aan je profile pagina op Twitter.
 • Monitoren: check wie jouw artikel heeft gedeeld, en check ook hun volgers. Vergeet niet om de mensen die jouw artikel hebben gedeeld, publiekelijk te bedanken (door middel van een mention/tag in een update.
 • Links: maak links naar eerdere, populaire, artikelen in je nieuwste post

Content is King, maar online distributie is Queen!

 

Wat is het punt van geweldige content, als niemand het leest? Stop met focussen op het schrijven van lange artikelen om zo vaak mogelijk te kunnen posten op LinkedIn, maar richt je op posts die er toe doen en die gelezen worden! Kortom, spendeer tijd aan online distributie. Ook als dat inhoudt dat je daardoor minder frequent publiceert.

Met deze tips kom je al een heel eind en zal je merken dat jouw content beter aanslaat. Wil je hier nog meer over leren en zodoende echt het maximale uit jouw LinkedIn profiel halen? Volg dan onze LinkedIn Training of download de GRATIS LinkedIn guidelines.

Reactie plaatsen