Meest optimale aanpak voor de inhoud van je bericht op LinkedIn
26 juni 2020 

Meest optimale aanpak voor de inhoud van je bericht op LinkedIn

In het vorige blog hebben we je uitgelegd hoe je strategisch je berichten het beste kan plannen. Voorbereiding is 75% van je succes! Deze keer gaat het over de meest optimale aanpak voor de inhoud van je bericht op LinkedIn. Je verhaal!

Tips over het optimaal uitvoeren van je bericht om viral te gaan op LinkedIn!

  • Content lengte: over het algemeen wordt aangenomen dat een artikel van tussen de 1500 en 2000 woorden het beste scoort. Echter, op LinkedIn blijken langere posts beter gelezen te worden.
  • Sub-headers: gebruik veel paragrafen en zorg voor relevante, prikkelende sub-headers.
  • Bullets en genummerde lijsten: heel simpel, daar zijn mensen dol op. Lijstjes zijn gemakkelijk te lezen, maak daar gebruik van!
  • Hoe? (How to): Ook een inkoppertje. Iedereen wil iets leren en artikelen die het makkelijk en leuk stapsgewijs vertellen, doen het altijd goed.
  • De toon: hou je lezers in je achterhoofd. Hoe willen ze toegesproken worden? Zelf als het onderwerp heel droog is, probeer er toch een persoonlijk tintje aan te geven. Blijf menselijk en begrijpelijk, durf te experimenteren.
  • Tussenruimte (spacing): Schrijf geen ellenlange paragrafen. Bekijk zelf goed hoe het eruitziet, maar probeer zoveel mogelijk tussenruimten te gebruiken. Een tekst komt nog altijd in Google search als je korte paragrafen van 2-3 per stuk schrijft!
  • Foto’s, plaatjes en screenshots: Gebruik alleen afbeeldingen die relevant zijn en je tekst complementeren. Zelfgemaakt screenshots en foto’s zijn het beste.
  • Embedded video’s: altijd een hit!
  • Featured Image (banner foto): gebruik hiervoor liever geen stockfoto – die iedereen al gebruikt (en steel al helemaal geen foto zomaar van het internet!) – maar zorg voor eigen materiaal! Een foto of afbeelding die de aandacht trekt!

Met deze tips kom je al een heel eind en zal je merken dat jouw content beter aanslaat. Wil je hier nog meer over leren, en zodoende echt het maximale uit jouw LinkedIn profiel halen? Volg dan onze LinkedIn Training of download de GRATIS Linkedin guidelines

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS