arrow_drop_up arrow_drop_down
ideeën voor LIVE streaming

ideeën voor LIVE streaming

4 leuke ideeën voor LIVE streaming

Door de Corona Lockdown zijn we ineens massaal gewend en aan de slag gegaan met LIVE webinars en (interactieve) video conferenties in allerlei vormen. Daarom hebben we voor jou 4 ideeën voor live streaming op een rij gezet.

De inzet van live uitzenden (streamen) van video’s wás altijd al een geweldige tool om te gebruiken voor je bedrijf. Of het nou gaat om een product of een dienst, om B2B of B2C. Doordat je kijkers direct kunnen reageren in ‘de uitzending’ is het een ideaal platform voor interactie.

Wellicht een idee om naast het zoomen – teamen – webexen en andere video bel opties LIVE video’s in te zetten voor promotie en/of community-building?

Hieronder vind je 4 ideeën voor LIVE streaming

  1. Gun je kijkers een ‘blik achter de schermen’.

Echt, dit vindt iedereen leuk! En niet alleen dat, het schept ook een band en maakt je video-chats veel persoonlijker. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan ook een praatje zijn met je doelgroep over persoonlijke zaken die niet zozeer met je product of dienst te maken hebben, maar dat kan natuurlijk wel een onderdeel zijn.

  1. Laat je nieuwe product zien, geef een live demonstratie!

Als je een nieuw product introduceert kun je met een live demonstratie alle bijzonderheden laten zien en met je publiek delen. Helemaal interactief als je kijkers vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen geven. Feedback krijgen was nog nooit zo makkelijk en leuk!

  1. Deel nieuws en trends over je branche

LIVE streaming is een geweldig medium om nieuws over je bedrijf, maar ook over de branche of industrie, nog voordat er over geschreven is. Sterker nog, je kunt na een live chat de input van je publiek ook gebruiken in officiële blogs of artikelen die je na de uitzending schrijft. Op die manier maak je je blogs en/of nieuws-artikelen uniek.

  1. Gebruik je uitzendingen ook voor andere Social Media kanalen

Door de uitzendingen op te slaan, kun je ze naderhand bewerken voor bijvoorbeeld YouTube, LinkedIn, Facebook of je website. Zo maak je optimaal gebruik van de opname en heb je snel een mooie voorraad video’s.

Laatste tip

Kondig je uitzending ruim van tevoren aan op je site en op je social media kanalen, zodat je je publiek kan vergroten!

Wil je meer leren over hoe je snel en creatief LIVE en On-Demand video’s kunt bewerken?

Klik hier voor informatie over onze Workshop ‘Online Video’.

 

Live streaming, live demonstratie

Reactie plaatsen