ideeën voor LIVE streaming

4 leuke ideeën voor LIVE streaming

Door de Corona Lockdown zijn we ineens massaal gewend en aan de slag gegaan met LIVE webinars en (interactieve) video conferenties in allerlei vormen. Daarom hebben we voor jou 4 ideeën voor live streaming op een rij gezet.

De inzet van live uitzenden (streamen) van video’s wás altijd al een geweldige tool om te gebruiken voor je bedrijf. Of het nou gaat om een product of een dienst, om B2B of B2C. Doordat je kijkers direct kunnen reageren in ‘de uitzending’ is het een ideaal platform voor interactie.

Wellicht een idee om naast het zoomen – teamen – webexen en andere video bel opties LIVE video’s in te zetten voor promotie en/of community-building?

Hieronder vind je 4 ideeën voor LIVE streaming

  1. Gun je kijkers een ‘blik achter de schermen’.

Echt, dit vindt iedereen leuk! En niet alleen dat, het schept ook een band en maakt je video-chats veel persoonlijker. Dit hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Het kan ook een praatje zijn met je doelgroep over persoonlijke zaken die niet zozeer met je product of dienst te maken hebben, maar dat kan natuurlijk wel een onderdeel zijn.

  1. Laat je nieuwe product zien, geef een live demonstratie!

Als je een nieuw product introduceert kun je met een live demonstratie alle bijzonderheden laten zien en met je publiek delen. Helemaal interactief als je kijkers vragen kunnen stellen en opmerkingen kunnen geven. Feedback krijgen was nog nooit zo makkelijk en leuk!

  1. Deel nieuws en trends over je branche

LIVE streaming is een geweldig medium om nieuws over je bedrijf, maar ook over de branche of industrie, nog voordat er over geschreven is. Sterker nog, je kunt na een live chat de input van je publiek ook gebruiken in officiële blogs of artikelen die je na de uitzending schrijft. Op die manier maak je je blogs en/of nieuws-artikelen uniek.

  1. Gebruik je uitzendingen ook voor andere Social Media kanalen

Door de uitzendingen op te slaan, kun je ze naderhand bewerken voor bijvoorbeeld YouTube, LinkedIn, Facebook of je website. Zo maak je optimaal gebruik van de opname en heb je snel een mooie voorraad video’s.

Laatste tip

Kondig je uitzending ruim van tevoren aan op je site en op je social media kanalen, zodat je je publiek kan vergroten!

Wil je meer leren over hoe je snel en creatief LIVE en On-Demand video’s kunt bewerken?

Klik hier voor informatie over onze Workshop ‘Online Video’.


Wil jij direct aan de slag met het maken van professionele video’s?

Wij hebben voor jou dé gratis checklist met 12 praktische tools. Zo kun jij meteen starten.

Download Checklist Tools

Live streaming, live demonstratie

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS