Jouw content Viral op LinkedIn, kan dat?
21 januari 2020 

Jouw content Viral op LinkedIn, kan dat?

Op het zakelijke social media platform LinkedIn wordt dagelijks een enorme hoeveelheid aan content gepubliceerd, door de meer dan 11 miljoen LinkedIn-leden.

Daarom is het een heuse uitdaging om jouw content gelezen te laten worden. Door de vele artikelen die iedereen voorbij ziet komen op zijn feed, moet jouw artikel wel heel bijzonder zijn om op te vallen!

Succesvol content delen LinkedIn

Op LinkedIn is het  bij uitstek een uitdaging om succesvol content te delen. De concurrentie is groot en zo ook de ambities. Anders dan bij een traditioneler blog al dan niet als onderdeel van een website, is het lezerspubliek wisselender en veeleisender.

Om jouw content in het oog te laten springen én gelezen te  laten worden is het daarom ontzettend belangrijk om je in te leven in je publiek: hun interesses, wat ze willen, wat ze leuk vinden, wat ze haten en waar ze van houden – dit maakt óf breekt jouw content.

Hieronder 5 tips en ideeën, die je naast uiteraard relevantie,kunnen helpen om jouw content het grote bereik te geven wat je wilt!

5 soorten content op LinkedIn die de meeste kans hebben om viral te gaan:

  1. Storytelling. Vertel een verhaal, mét emotie. Dit soort verhalen/content is altijd persoonlijk en spreekt mensen aan. Het vertellen van iets dat jou persoonlijk is overkomen werkt het beste. Er moet wel een goed einde aan zitten, een les die geleerd is en die je graag deelt. Een dergelijk persoonlijk verhaal slaat het best aan als je tussen de 500-650 woorden gebruikt.
  2. Vraag! Prikkel de lezer met content gebaseerd op een vraag. Een vraag gericht aan een breed publiek (bijvoorbeeld Marketing en Sales of Human Resources) en voeg er ook wat controverse aan toe.  Bijvoorbeeld ‘Is Twitter nu echt dood?’
    Zorg dat je artikel eindigt met een heel duidelijke CTA (Call to Actiion): vraag je lezers om reacties! Artikelen die antwoorden of commentaar uitlokken hebben een grote kans om viraal te gaan.
  3. Controversiële statements. Een stuk over bijvoorbeeld “Vraag mij niet mee uit via LinkedIn, het is geen Tinder!” of “Vrouwen zijn beter in sales dan mannen, want…”. Een dergelijk onderwerp roept reacties en commentaar op, en wordt ook graag gedeeld.
  4. Artikelen over een uniek onderzoek of een post over (actuele, te verifiëren) data. Dit soort post moeten ontzettend relevant, interessant en nuttig zijn voor jouw doelgroep. Zorg ook dat je het alleen op LinkedIn publiceert, en niet eerst op een website. Je schrijft immers geen teaser om lezers naar je website te lokken, maar een echt artikel dat men meteen in zijn geheel op LinkedIn kan lezen. Zorg ook dat je de bronnen beschikbaar hebt, al dan niet direct in je artikel en hou ze paraat voor als er vraag naar komt.
  5. Bied gratis downloads aan! Mensen zijn dol op gratis dingen. Denk aan templates, checklists, guidelines of een speciale aanbieding of korting op een event. En belangrijker: men deelt dit soort content ook heel makkelijk met connecties.

Bonus tip: check na iedere publicatie de statistieken, zodat je kunt bepalen welk soort content het beste aanslaat – en je je soort posts kunt aanpassen!

Met deze tips kom je al een heel eind en zul je merken dat jouw content beter aanslaat. Wil je hier ook de technische details over leren, en zodoende echt het maximale uit jouw LinkedIn posting halen, volg dan onze LinkedIn Training!


Wil jij direct aan de slag met het maken van professionele video‘s?

Wij hebben voor jou dé gratis checklist met 12 praktische tools. Zo kun jij meteen starten.

Download Checklist Tools

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS