Opties voor ondertiteling video

Ondertiteling voor video

Welke programma's kun je gebruiken om je video's te ondertitelen?

Ondertitelen met YouTube

1. Ondertitelen met YouTube

  Gebruik de gratis functie van YouTube om je videos te ondertitelen. 

  Upload je video, of ga naar een bestaande upload, en klik links onderin op de knop “ondertiteling”. YouTube ondertitelt dan automatisch je video. Het enige wat je vervolgens nog moet doen is de spellingchecker er op los te laten en de woorden / zinnen op de juiste plekken laten doorlopen of juist afbreken. Alles kan je aanpassen, maar het meeste werk, het automatisch weergeven in titels wat er wordt gezegd in de video, dat doet YouTube voor je. 

   

  Via YouTube kan je dan vervolgens de bijgaande SRT file downloaden. Deze file kan je gebruiken wanneer je je video op ander social media platform van ondertiteling wilt voorzien. 

Voordelen en nadelen ondertitelen YouTube

Voordelen en nadelen

Voordeel: Deze route om snel ondertiteling te maken is onbeperkt 100% GRATIS.

Nadeel: De keuze in lettertype en de opmaak van je ondertiteling is echter zeer beperkt. Tevens krijg je de ondertiteling ook niet ‘hard gebakken’ op je video terug. Altijd in een losse laag er over heen. Wat inhoudt dat je de video met ondertiteling alleen zo op YouTube kan laten zien.

Wil je ook op andere plekken je video met ondertiteling laten zien dan moet dat platform (bijvoorbeeld Linkedin of facebook hebben dit) een upload mogelijkheid hebben voor een SRT file. Deze route is handig, snel en gratis, maar niet voor alle doeleinden de beste route.

2. Ondertitelen met CS (onze favoriet)

Gebruik een handige tool als CS - deze werkt op alle platformen, ook mobiel.

Gelijk een kijkje nemen, klik hier voor de directe link naar deze online software ✅

De meest fantastische en veelzijdige oplossing voor het opmaken van je video voor de kijker die het geluid niet aan heeft staan en waarbij ondertiteling zeer belangrijk is. Niet alleen dat de kijker kan lezen, maar dat het er ook nog stylish uitziet, de mogelijkheden zijn oneindig via deze tool. 


Met deze tool kan je je video’s, naast ondertiteling in vele lettertypes naar keuze, op verschillende manieren en in verschillende formaten van een fancy lay-out voorzien. Los van het formaat van je originele video. Liggend, vierkant en rechtop, het maakt allemaal niets uit. Daarbij helpt de app ook in het kiezen van het formaat voor de verschillende platformen zoals Instagram, Facebook, Linkedin, YouTube en meer). En kan je met je bronformaat video dus verschillende uitingen fabriceren. 

Lees meer
Ondertitelen met Clipscribe
Opties tool Clipscribe

Nog meer over de CS tool

Je werkt in de tool via een webbrowser, die de ondertiteling automatisch voor je aanmaakt alles direct opslaat (automatisch voor Nederlands, Engels en nog heel veel andere talen mogelijk), waardoor je op de verschillende apparaten verder kan gaan waar je gebleven bent. Ook heel handig dat je templates kan creëren en kan opslaan. Handig als je bijvoorbeeld een serie videos maakt. 


Het meeste werk, het automatisch weergeven in titels wat er wordt gezegd in de video, dat doet deze tool ook feilloos voor je. (persoonlijk vinden wij deze automatische vertaling vele malen beter dan de robot van YouTube).


Voor de kosten hoef je het écht niet te laten, de tool kost nu 96 dollar voor een jaar waarbij je tot 30 minuten per maand je (onbeperkt aantal) video's kan ondertitelen. 

Ondertitelen met MixCaptions

3. Ondertitelen met MixCaptions 

3- Gebruik een mobiele app zoals MixCaptions

Echt een super App - momenteel de beste app om snel en stylisch je videos te voorzien van ondertiteling.

De app draait helaas alleen nog maar op iOS en niet op Android. De app is gratis maar dan draag je het watermerk uit van de ontwikkelaar. Je kan dit eenmalig afkopen voor een paar euro, en je eigen watermerk daarvoor in de plaats zetten. Als intro krijg je een paar minuten ondertiteling GRATIS om uit te proberen, vervolgens kan je bundels minuten kopen, welke heel betaalbaar zijn. 

De App ondertitelt automatisch als je je video er in hebt ge-upload. Enige wat je vervolgens nog moet doen is de spelling checker er op los te laten en de woorden / zinnen op de juiste plekken laten doorlopen of juist afbreken. Alles kan je aanpakken, maar het meeste werk, het automatisch weergeven in titels wat er wordt gezegd in de video, dat doet de app feilloos voor je. 

nullnull

nullnull

Download MixCaptions op je mobiel

Heb je nog vragen?

Heb jij nog vragen over ondertiteling van je video? Ben je op zoek naar de beste strategieën? Benieuwd naar nog meer apps of wil er gewoon in korte tijd steengoed in worden?


Laat een berichtje achter voor Anne Marie Hazenberg via training@newmediabrains.com. 


Vragen staat vrij en KOST NIETS!

Video Training Smartphone

Wil jij ook leren hoe je video's maakt met je smartphone?

Ben jij er klaar voor om...

 • Meer zelfvertrouwen te krijgen bij het opnemen van video's?
 • Hoe je in enkele eenvoudige stappen professionele video's kan opnemen?
 • Hoe je beeld & geluid gebruikt in je video en dit professioneel monteert?
 • De skills te leren hoe jij snel en eenvoudig een knappe video maakt?

  Download dan nu de gratis checklist met 12 praktische tools om direct te starten.
Focus Online Succes

Waarom is onze focus 100% gericht op jouw online succes?

Iedereen zou onbeperkt moeten kunnen leren van de beste mensen uit het vak Online Media. Praktisch en doeltreffend kennis overdracht door een onafhankelijk bron. Sharing = caring, bespaar veel tijd en laat je leiden om de valkuilen heen. 


Dat is het ultieme doel van NewMediaBrains, sinds 2006 een gevestigde naam, die staat voor kwaliteit, efficiëntie en resultaatgericht. Om van jou en jouw organisatie een online ster te maken. Lees op de pagina Over Ons meer over oprichter en trainer Anne Marie Hazenberg.


Binnen de wereld van online heeft NewMediaBrains de focus gelegd op Social Selling met Linkedin (haal alles uit je gratis accounts) en Videomarketing, leer filmen met je smartphone. Maak in een handomdraai nette video’s voor de verschillende social media kanalen. Elk kanaal heeft zo weer zijn eigen specifieke kenmerken en technieken. Doordat wij zijn meegegroeid vanaf allereerste het begin van social media, zijn er weinig geheimen en delen wij onze kennis graag met jou!


Inzicht & kennis leiden dan tot efficiënt doen.