4 tips om je online video's een boost te geven

4 tips om je online video's een boost te geven

We hebben 4 tips voor je om je online video’s een boost te geven. Het kan namelijk niet vaak genoeg benadrukt worden; online videos veroveren het internet en Social Media. Naast foto’s en plaatjes – die eigenlijk een ‘must’ zijn om aandacht te krijgen, wil de consument, (potentiële) klant en websurfer video’s zien. Of het nou om tutorials gaat (hoe vervang ik de filter in mijn wasemkap) of de mode-tips (400 manieren om je haar te vlechten), we zijn er dol op.

Logisch dus dat je als bedrijf niet achter kunt blijven, je wilt immers ook opvallen tussen al die andere content.

4 tips om je visuele content (video’s!) een boost te geven

  • Neem de tijd om eerst te onderzoeken waar jouw doelgroep zich online ophoudt. Je hoeft heus niet met video’s en foto’s op elk Social Media platform aanwezig te zijn, het moet allemaal wel te doen zijn en bovendien relevant. Of het nu YouTube is (da’s bijna altijd goed) of Instagram of misschien alleen Facebook, Linkedin of Twitter, onderzoek dat eerst voor je aan de slag gaat.
  • Maak content met nuttige informatie en weest niet bang om tips & trucs te delen met je publiek. We zijn allemaal dol op handige tips en houden ervan om dit ook weer te delen met onze vrienden, dus het helpt je om je publiek te doen laten groeien.
  • Maak ook eens een video die niet alleen gaat over het promoten van je product of dienst, maar durf eens een discussie te starten, of als je dat nog wat te eng vindt: een ‘achter de schermen’ filmpje doet het altijd goed! Durf jezelf en je bedrijf eens van een andere, persoonlijke, kant te laten zien. Dat schept een band met je volgers.
  • Wees ‘to the point’. Geen avondvullende lange films, maar korte video’s die snel tot de kern van de zaak komen. Niemand gaat 50 minuten zitten kijken naar een commercial-achtige film. Het online leven gaat snel, een paar minuten hier en daar is genoeg om de aandacht te krijgen én te houden. Less is more!

Wil jij ook leren hoe je goede, korte online video’s maakt? Dan is onze training ‘Online Video, do it yourself in 1 day’ iets voor jou. In deze training gaan we veel verder dan 4 tips om je online videos een boost te geven.

4 tips voor online video

Uiteraard kunnen wij je ook helpen met het analyseren van je online video strategie. Waar moet je wel en niet op focussen?
Neem hiervoor gerust contact met ons op via de website of stuur ons een e-mail.

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS