Doe mij maar een viral video!

De droom van iedere YouTuber / Instagrammer / FB’er is natuurlijk om een echte viral video te creëren. Wat is er mooier dan dat jouw werk in no time de wereld overgaat en zo je naam in één klap op de social media kaart te zetten!

Wanneer is een video ‘viral’?

Dat verschilt en verandert eigenlijk continue. Het belangrijkste is dat een video in een hele korte tijd na publiceren een groot aantal ‘views’ heeft. Nu kun je hopen op 5 miljoen views, maar om realistisch te blijven kun je bij een paar duizend views in de eerste 2 -3 dagen al spreken van een viral. Ook is belangrijk hoe lang een video ‘blijft hangen’. Is de grote piek van kijkers voorbij na een week en is de video na een paar maanden in de vergetelheid verdwenen (het wordt niet meer geliked en gedeeld) dan was het eventjes leuk, maar geen viral. Hier is overigens niets mis mee!

Klinkt goed, doet u mij maar een viral video!

Zo werkt het helaas niet helemaal. Het is niet 100 % in te schatten of een video echt viral wordt. Je kunt er wel het één en ander aan doen, maar er is geen garantie.
Sommige videos gaan viral en zijn spontane, homemade clips die totaal onverwacht de wereld veroveren. Anderen zijn absoluut bedacht en geproduceerd met een ongekend hoog budget en heel veel werk en eindeloze promotie campagnes.

Omdat er eigenlijk geen garantie op ‘viral’ is, is het ook heel lastig om tips en trucs te geven die hiervoor kunnen zorgen.

Er zijn wel tips die je kunt gebruiken om een succesvolle online video te produceren, afhankelijk van je budget en je moet je ook durven afvragen: ‘wil ik een viral video om te kunnen zeggen dat ik een viral video heb gemaakt? Óf wil ik zakelijk profiteren van mijn werk en geen tijd en geld verspillen aan een mogelijke 15 minuten roem?’

Viral klinkt leuk en dat is het ook, maar zeker geen must!

Een online video met goede, evergreen, content op je YouTube Kanaal die in de loop van tijd – jaren – nog altijd bekeken, gedeeld én gewaardeerd wordt door (potentiële) klanten kan uiteindelijk veel meer opleveren.

Zelf aan de slag met goede video’s maken?

Wil je meer weten over het produceren van goede, professionele, online videos? Wij kunnen je geen viral garanderen, maar bieden wel hele goede workshops aan. Om je in 1 dag te leren hoe je een kwalitatief goede online video maakt, zelfs met alleen een smartphone en wat eenvoudige software.  Kijk hier voor meer informatie over onze Smartphone Video Training. 

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS