arrow_drop_up arrow_drop_down

4 tips om een feestje te maken op je social media accounts

Social Media en de inzet van Social Video is voor bedrijven en organisaties niet meer weg te denken. Het is gewoonweg nodig om in contact te blijven met (potentiële) relaties. Daarom heb ik 4 tips voor je om een feestje te maken op je social media accounts. Want het is echter niet voor iedereen makkelijk of natuurlijk om lekker losjes en regelmatig te posten. Daarom zien veel zakelijke Social Media kanalen er nogal stijfjes uit met uitsluitend puur zakelijke, strenge en veelal.. tja, laat ik het maar zeggen: oersaaie berichten en soms langdradige, tuttige video’s.

Kan dat niet anders? En hoe pak je dat aan?

Natuurlijk kan het anders! Doe alsof je naar een feestje gaat! Je moet gewoon een beetje durven en Social Media / Social Video behandelen alsof je op een feestje/receptie bent. Hieronder 4 eenvoudige tips om te laten zien dat het buiten zakelijk, ook leuk en gezellig kan zijn op je Social Media feed van je bedrijf.

  • Gebruik humor!

We houden allemaal van grapjes en een beetje lichte kost. Op feestjes krijgt diegene die de lachers op zijn/haar hand krijgt, de meeste aandacht en wordt het best onthouden. Op internet worden vrolijke filmpjes massaal gedeeld in vergelijking tot (te lange) gortdroge presentaties. Durf een grapje te maken, maar kijk uit met zogenaamde ‘inside jokes’ en vermijd gevoelige onderwerpen.

 

  • Haren gekamd, schoenen gepoetst!

Als je naar een feest gaat, denk je na over je kleding en probeer je er op je best uit te zien. Verzorgd, schoon en charmant, nietwaar? Dit geldt ook voor je Social Media / Video: hou het netjes en prettig om naar te kijken. Plaatjes en mooie foto’s werken hierbij heel goed, iedereen houdt van mooie beelden. Check voor je iets posts of het er echt wel goed uitziet (alsof je voordat je de feestzaal inloopt, nog even in de spiegel kijkt of je haar wel goed zit en je das recht hangt!).

 

  • Zoveel feestjes, zo weinig tijd!

Je kent het wel, zeker rond feestdagen: zoveel feestjes.. voor je het weet ben je ieder weekend de hort op van feest naar party naar receptie en na een maand ben je er zo beu van dat je niet meer uit huis te branden bent en alleen maar op de bank wilt liggen. Probeer dit te vermijden met je zakelijke Social Media. Accepteer, vooraf, dat je eenmaal niet overal op elk kanaal even actief kunt zijn. Zoek eerst uit waar je doelgroep zich ophoudt en leg de focus daar.
Je kunt altijd, als je eens tijd hebt, een keer naar een ander feestje gaan…, maar je hoeft heus niet overal nadrukkelijk aanwezig te zijn!

 

  • Blijf jezelf

Alle grappen en grollen daargelaten, natuurlijk blijf je jezelf: je bedrijf, product/dienst is waar het om draait en tenzij je een cabaretier bent is het aan te raden om vooral niet continu lollig of gevat te posten. Blijf jezelf, je merk, maar met een lach!

Meer leren over hoe te ontdekken welke Social Media kanalen het beste voor jou en je bedrijf zijn? Dan is één van onze Social Media Praktijk trainingen iets voor jou!

Kijk hier naar ons aanbod en schrijf je meteen in of download de GRATIS Online Route Planner voor de meest efficiënte en effectieve online strategie!

Reactie plaatsen