YouTube app

Hoe goed ken jij de YouTube app?  

Vertical video’s, tikken en vegen!

De YouTube app is nu heel normaal, maar 14 jaar geleden nog niet. Toen YouTube 14 jaar geleden werd gelanceerd, bestond het uit één website waarop één video-indeling werd ondersteund. 320 x 240 pixels met een beeldverhouding van 4:3. Ondertussen kun je op YouTube video’s bekijken in SD, HD, 4K, 360° en 3D. Maar ook live video’s kun je bekijken op vrijwel elk apparaat met een internetverbinding. Van desktops tot telefoons, tablets, televisies, gameconsoles en zelfs VR-headsets.

YouTube heeft de afgelopen jaren hard gewerkt aan de nodige veranderingen en verbeteringen en innoveert nog steeds. Niet alleen hebben zij 2 jaar geleden hun logo opgefrist,  maar er zijn in de afgelopen jaren ook een aantal updates in de mobiele app doorgevoerd.

Hoe handig ben jij al met de app?

Een aantal handige functies van de YouTube app voor je op een rijtje:

  • De navigatie tabbladen zijn naar de onderkant verhuisd, zodat je deze makkelijker met je duim kunt bedienen. Plus twee tabbladen: ‘Bibliotheek’ (daarin vind je jouw uploads, playlists en geschiedenis) en ‘Activiteit’ (de optie om video’s met vrienden te delen).
  • Tikken en vegen: Niet helemaal nieuw, maar veel mensen kennen deze nog niet. Je kunt namelijk door te dubbelklikken op links of rechts van het scherm de video 10 seconden terug of vooruit laten spelen. Ook is mogelijk om te vegen (of swipen) naar de volgende of vorige video.
  • Kijken op je eigen tempo: op desktops kun je al lang de afspeelsnelheid van video’s zelf aanpassen, je kan dat nu ook in de app. Klik op de drie puntjes rechts bovenin het scherm, en kies voor afspeelsnelheid. Zo kun je het filmpje vertragen of versnellen!
  • Aanpassing van de player aan het videoformaat: De YouTube-speler verandert automatisch van vorm op basis van het beeldformaat, bijvoorbeeld verticaal, vierkant of horizontaal. Je ziet video’s dus altijd op de best mogelijke manier. Bijvoorbeeld verticale video’s zonder dat je zwarte balken aan de zijkanten ziet!
  • Browsen en ontdekken tijdens het kijken: door een swipe onderaan het scherm, krijg je een lijst aanbevolen video’s te zien terwijl je video’s bekijkt op een volledig scherm. Met een zelfde veeg/swipe verberg je deze weer.

Mooie functies toch? Probeer ze maar eens uit!

Succes!

YouTube filmstrip

Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS