72 % van de 15-19 jarigen doet Snapchat, waarom eigenlijk?
22 januari 2020 

72 % van de 15-19 jarigen doet Snapchat, waarom eigenlijk?

Met het team hebben er al vaker over geschreven (link naar vorige blog over lenses) en gaan het vast nog wel vaker doen: SnapChat.Jawel, de immense populaire app waar zo’n beetje elke Nederlandse tiener druk mee bezig is (72 % van de 15-19 jarigen). Voor iedereen die ouder is dan 25 – okay, 30…- is het misschien niet helemaal duidelijk wat er nou zo aantrekkelijk is aan SnapChat en waarom tieners er zo gek op zijn.Waar Facebook moeite heeft om tieners binnen te houden als gebruiker, stijgt het gebruik van SnapChat door deze groep nog altijd. Hoe komt dat?Gebruik tieners SnapchatTieners hebben bijvoorbeeld helemaal geen behoefte aan een nieuwsfeed waarin de posts van hun vrienden staan tussen de updates van familie en nieuwsberichten. Ze willen ook geen profiel met hun interesses en hobbies die de hele wereld kan zien.SnapChat heeft dat allemaal niet; geen profiel en geen nieuwsfeed. Op SnapChat ‘praat’ je alleen met je eigen uitgekozen groep vrienden, en de dingen die je vertelt worden – net als in het dagelijks leven – niet vastgelegd tot in de eeuwigheid. Je foto’s en video’s verdwijnen zodra ze bekeken zijn. De roddels, de kletspraat, het klagen over huiswerk etc… het gaat het spreekwoordelijke ene oor in en het andere oor uit. En dat willen tieners.

Is SnapChat iets voor jouw merk, bedrijf of organisatie?

Jazeker! Maar, en daar zijn we eerlijk in, niet voor ieder bedrijf. Als tieners, de 13-19 jarigen, jouw doelgroep is dan moet je zeker duiken in de wereld van de vluchtige foto’s en video’s!

Hoe dan?

Heel simpel eigenlijk: zorg dat je iets leuks hebt wat tieners graag willen gebruiken en (nog belangrijker) willen delen. Het hoeft heus geen ingewikkelde, dure, reclame-campagne op SnapChat te zijn, je kunt de aandacht ook heel goed trekken met een leuke, hippe, SnapChat Lens. In de recente blog van de SocialMediaMonteur is in het kort uitgelegd wat dat precies is: een filter die de gebruiker in een foto of video kan gebruiken.

 Ja maar hoe ziet dat eruit dan?

Gelukkig kunnen dat laten zien! SocialMediaMonteur is ook dit jaar weer Media Partner van het CHIO Rotterdam en speciaal voor dit evenement, waar heel veel tieners komen, hebben wij een SnapChat Lens ontwikkelt. In deze lens speelt Chico, de mascotte van het CHIO, de hoofdrol.Snapchatters kunnen de snapcode scannen met hun smartphone en kunnen vervolgens foto’s en video’s maken met Chico, alsof hij met hen poseert of kunnen Chico mee naar huis (of op reis) nemen om hem overal te laten opduiken. Zo hebben wij Chico de afgelopen week ‘meegenomen’ naar de Euromast:
De snapcode (een gele sticker met een foto van Chico) wordt tijdens het CHIO uitgedeeld en staat op de CHIO website (link: ) in de nieuwsbrieven, folders en natuurlijk heeft Chico er zelf ook eentje op zijn borst! Kortom, Chico, en dus het CHIO zijn binnenkort all-over Snapchat!Chico CHIO Rotterdam
Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS