$975.000 verdienen met 1 bericht op Instagram, hoe dan?
22 januari 2020 

$975.000 verdienen met 1 bericht op Instagram, hoe dan?

Bijna 1 miljoen verdienen met 1 post op Instagram. Dat wil jij toch ook? Wie had dat 15 jaar geleden kunnen bedenken, hoe lang werkt dit nog en waar gaat het naar toe?Inmiddels is Instagram het 3e grootste social netwerk in de wereld (700 miljoen). Staat Facebook nog steeds ongeslagen op nummer 1 (twee miljard) en moet YouTube het doen met 1 miljard gebruikers.Populaire sociale media platformsEr wordt ongelooflijk veel geld uitgegeven aan advertenties d.m.v. ‘branded content’ via influencers op Instagram. Onlangs las ik dit artikel van Adam Reed over de bizarre verdienste van bijna $1.000.000 voor het plaatsen van 1 posting op een persoonlijk account. WOW… ondanks dat social media mijn vak is sta ik hier toch van te kijken.Realiseer je wel dat dit soort resultaten voor slechts 'enkelen' in de wereld weg zijn gelegd. Daarom deel ik dit artikel (voor bewustwording) en handige tips (om zelf te doen) die voor iedereen (lees: ook voor jou) haalbaar zijn, hoe het iedereen zou moeten lukken om een relevante community van 25.000 volgers op te bouwen. Zonder dat je een bekende persoon of super talent hoeft te zijn.

✔?✌Ik ben benieuwd naar jouw ervaring, opinie, tips & ideeën over de ontwikkelingen van Instagram. Deel ze graag in de comments onder dit artikel. #MoreFoodForThought. ✌?✔

Cristiano Ronaldo staat bovenaan de Instagram Sports Rich List voor 2019.

Nadat bekend werd dat hij $975.000 per post ontving om bepaalde producten / merken op het sociale mediaplatform aan te bevelen.
Instagram Cristiano RonaldoVolgens analisten op gebied van sociale media staat Ronaldo niet alleen aan de top van bekende voetballers, waaronder Lionel Messi, maar doet hij het ook beter dan grote namen uit de Amerikaanse sport, waaronder LeBron James.Ronaldo speelt nu in Italië voor Juventus, waarbij hij aanzienlijk meer volgers heeft op zijn persoonlijke Instagram-account dan het team dat hij vertegenwoordigt.Hij is vijfvoudig FIFA Best Men's Player heeft 177 miljoen volgers, terwijl de club zelf slechts 29,5 miljoen heeft. Tweede op de lijst achter Ronaldo is de Braziliaanse aanvaller Neymar Jr die maar liefst $722.000 verdient met een Instagram-bericht.Op de derde plaats staat Messi, die ondanks 2 miljoen meer volgers dan Neymar Jr, toch $74.000 minder ontvangt voor het promoten van een product of merk.

Wat zegt Instagram specialist Hopper HQ over deze ontwikkeling?

"Het is ongelooflijk hoeveel invloed deze professionals hebben op hun volgers, dus vanuit een merkoogpunt zijn deze betaalde advertenties vaak elke cent waard," aldus mede-oprichter van Hopper HQ Mike Bander. Achter die drie is er een significante daling naar de vierde plaats in zowel het aantal volgers als het bedrag dat in rekening wordt gebracht voor een bericht.David Beckham, die zich zes jaar geleden terugtrok uit voetbal, heeft meer dan 57 miljoen volgers. De ex-speler Manchester-United, Real Madrid en Engeland krijgt $357.000 voor het posten van een bericht met daarin reclame voor de merken die hij vertegenwoordigt.

De eerste niet-voetbal professional

De eerste niet-voetbal professional op de lijst is LeBron James op de vijfde plaats. Hij speelt nu zijn basketbal in Los Angeles met de Lakers en krijgt $ 272.000 per post. Ondertussen is de invloedrijke Indiase cricket-teamkapitein Virat Kholi de enige niet-voetbal- of basketbalspeler in de top 10. Hij heeft 36 miljoen volgers en kan op het platform iets minder dan $200.000 per post verzamelen.

De eerste vrouw staat op plaats 15

De hoogst gerangschikte vrouw was voormalig Ultimate Fighting Championship (UFC) -jager Ronda Rousey, die nu deel uitmaakt van professioneel worstelen met World Wrestling Entertainment (WWE). Ze werd vijftiende op de lijst en krijgt $67.700 voor een Instagram-bericht.Op plaats 16 staat 23-voudig Grand Slam-tenniskampioen Serena Williams, die ca $60.500 in rekening brengt.

Cijfers en kracht van Instagram

Hier meer over de cijfers en kracht van Instagram. Én hoe je Instagram strategisch het beste kan aanpakken. Het hele recept - een heuse route map - vind je in dit artikel (link).Conclusie van deze instagram strategie samengevat in een routemap volgorde voor je dagelijkse Instagram-routine:1.    Reageer op opmerkingen en vragen2.    Laat minimaal drie reacties achter3.    Plaats minstens één keer per dag (twee of drie keer is nog beter)4.    Plaats op het optimale tijdstip (op basis van je eigen onderzoek)5.    Gebruik tenminste 11 hashtags voor elk bericht6.    Besteed een paar minuten aan het onderzoeken van hashtags (en voeg toe aan je lijst)7.    Kijk eens bij anderen en leer van pakkende 'bijschriften' bij je post8.    Volg drie nieuwe (relevante) accounts per dagEen regelmatige routine zoals deze kan vrijwel elk account helpen om in korte tijd een relevante community van 25.000+ volgers op te bouwen. Het is het proberen waard.Nog 1 belangrijke tip voordat je start met je routemap, zorg dat je account (beeld, text én bio) er mooi en consistent én in lijn met je gewenste imago uitziet!
Over de schrijver
Over Anne Marie Hazenberg Anne Marie Hazenberg is een gepassioneerde foto- & videograaf en ondernemer. Altijd online en altijd aan het leren, want social media verandert immers continu. Anne Marie’s kennis leidde tot het oprichten van NewMediaBrains in 2006.Nadat ze sinds 1995 in de ICT sector aan de wieg van internet heeft gestaan. Zij heeft een fotografie trackrecord sinds 1986, een ICT trackrecord sinds 1995 en een TV (Hilversum) en Social Media trackrecord sinds 2006.Deze combinatie maakt dat zij alle benodigde disciplines op het hoogste niveau beheerst. De juiste ingrediënten voor de Smartphone Video & Linkedin Social Selling training die nodig zijn om de vaardigheden over te dragen.
Reactie plaatsen

Schrijf je in voor de wekelijkse vrijdag video vitamine

Elke week een gratis tip voor het maken van mooie video's met je smartphone
50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we de tips naartoe sturen?
IK WIL DIE TIPS